lauantai 11. tammikuuta 2014

Puomeja ja kaahotusta

Tänään olikin iloinen yllätys listoissa tallilla! Listassa luki pitkästä aikaa Vilma-Ibbe! Lisäksi tiesin että menisimme puomeja. Ibbe oli jo tunnilla, joten lähdin 10.15 maneesille päin. Kuvailin siinä ekaa tuntia, ja mietin että saankohan kuvaajaa itselleni ollenkaan... Onneksi Tea sitten lupautui kuvaamaan, ja pelasti päivän. Kun tunti loppui, menin hakemaan Ibben, nousin selkään ja säädin jalustimet. 

Jalustinten säätöä...

Alkukäyntejä mentäessä Ibbe oli alussa ihan suht rauhallinen, mutta alkoi sitten kaahotella, ja jouduin tekemään aika paljon ympyröitä. Alettiin sitten verkkailemaan ravissa ympyröillä. Ympyröillä oli kaksi puomia vastakkaisilla puoliskoilla. Ibbeä joutui koko ajan pidättelemään, ja se kaahotti koko ajan. Sain sen kuitenkin lopulta menemään suht rauhassa, ja puomitkin rupes sujumaan. Sitten mentiin välikäynnit.


Välikäyntien jälkeen ruvettiin menemään vuorotellen toisessa päädyssä olevia kaarevalla uralla olevia puomeja. Alussa oli pikkuisen ongelmia taas sen kaahotuksen kanssa, ja Ibbe unohti että sillä on neljä jalkaa... Viimeisillä kerroilla sujui kuitenkin hyvin, ja Ibbe kuunteli kunnolla. 


Pidettiin taas välikäynnit, ja alettiin sitten laukkailemaan pareissa. Muut oli katsomopäädyssä ympyrällä. Itse olin Lotoksen pari, ja laukattiin yksäripäädyssä. Ympyrällä oli myös kaksi puomia, johin Ibbe sitten muutaman kerran kompuroikin... Vauhti oli alussa myös "hieman" liian kovaa, ja oli täysi työ pidätellä sitä... Kerran meinattiin lentää turvalleen, kun vauuhti oli kova, ja Ibbe kompuroi puomilla jalkoihinsa. Pysyin kuitenkin selässä, ja sain menon rauhoitettua. 


Loppuravit meni tosi kivasti, ja Ibbe ei kaahottanu juuri ollenkaan! Sitten vaan kaartoon, alas selästä ja Ibsu talliin. Hoitaessa se oli kiltisti, ja saikin pari leipäpalaa.







1 kommentti: