maanantai 6. tammikuuta 2014

Ensimmäinen tunti 2014

Lauantaina oli siis ensimmäinen tunti, ja menin sen Elmolla. Menin Elmolla viimeeksi (kai) silloin kun hypättiin alkusyksystä. Olin tallilla 10.20, ja koska Elmo oli jo tunnilla, juttelin satulahuoneessa muutaman meidän ryhmäläisen kanssa. Lähdin maneesille n. kymmentä vaille. 

Kun ensimmäisen ryhmän tunti loppui, hain Elmon ja kiipesin selkään. Säädin jalustimet, ja lähdin sitten uralle kävelemään. Elmo tuntui vähän laiskalta, mutta kun sai takajalat alle, niin se käveli ihan hyvin. Alettiin sitten ravailemaan ja tekemään pääty-ympyröitä. Mentiin niitä aika kauan, ja sitten vielä harjoitusravissa. Elmon ravi oli jostain syystä tällä kertaa aika kamala istua, ja tuntui, että pompin siellä selässä kuin perunasäkki...



Ravailun jälkeen pidettiin pienet välikäynnit, ja alettiin harjoitella kevyttä istuntaa ja esteistuntaa. Mentiin siis ensin käynnissä, ja ope huuteli aina milloin pitää vaihtaa istuntaa. Mentiin vuorotellen sekä ravia että käyntiä. Tehtävä tuntui minulle helpolta, sillä tasapaino-ongelmia ei minulla ollut. Jalat vaan oli aika kovilla... Elmo kuunteli suht hyvin, ja alkoi mennä tasaisemmin kun alussa.

Tässä kohtaa pidettiin (onneksi) välikäynnit. Sitten mentiin toiselle pitkälle sivulle soikiolle, ja alettiin mennä yksitellen puomeja. Alussa Elmo yritti kaahata puomeille, ja mun katse seikkaili maassa... Muutaman kerran jälkeen Elmo oli jo huomattavasti rauhallisempi, ja sain itse pidettyä katseeni kurissa... 

Mentiin tätä tehtävää molempiin suuntiin, ja lopussa alkoi onnistumaan ihan kivasti. Sitten vielä jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle laukkaamaan. Laukattiin kevyessä istunnassa, jossa ei sinänsä minulle ollut ongelmia. Ainoa ongelma oli saada laukka pyöriväksi, ja saada laukka ylläpidettyä. Muutaman kerran Elmo pudotti laukan, ja vasta sitten (ihme kyllä) aloin vasta kunnolla vaatimaan siltä kunnon laukkaa... Lopulta laukka pysyi hyvänä molemmissa suunnissa. 

Olen itse tosi tyytyväinen tuntiin, koska yleensä kevyessä istunnassa mennessäni jalkani lähtee aivan liian taakse. Tällä tunnilla jalka pysyi omasta mielestäni ainakin ihan hyvin paikallaan. Elmo rupesi loppuraveissa mennä tosi kivasti, vaikka pidätteitä pitikin olla koko ajan tekemässä. Seuraavalla tunnilla jatketaan luultavasti puomeja, ja haluaisin mennä Trollella. Alla vielä kuva loppuraveista. 





4 kommenttia:

  1. Teillä meni hyvin ja kiva postaus :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus oli! Ja tää tän hetkinen ulkoasu on mun mielestä paras mitä sul on tähän mennes on ollut, mut mua häiritsee kuun tuol sivuille on jäännyt tuollaiset viivat.. samanlaiset on ollut kaikissa tämän tyyppisissä bannereissa, niin voisitko ottaa ne pois ennen kuin tallennat? Sillä ne saa aika yksinkertaisella tavalla pois kun tekeee banneria :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos rakentavasta kommentista! Yritän tänään muokata nuo viivat pois, sillä ne häiritsevät itseänikin vähän...

    VastaaPoista