lauantai 23. maaliskuuta 2013

Parhaiten mennyt hevostuntini, IKINÄ

Moi!

Tänään, 23.3, oli taas tunti. Edellisenä iltana olin kuullut Jassulta, että menisin Dubbella. Ajattelin,että onhan se ihan kivaa vaihtelua. Olin tallilla n. 10.10, ja olin hetken satulahuoneessa. Sitten menin harjailemaan Dubbea. Se oli suht kiltisti. Sitten kun kello oli kaksyt vaille, heitin satulan selkään Sirun kanssa. Suitsien laittoon meni sitten vähän kauemmin, kun herra Dubbe päätti taas leikkiä kirahvia. Kyllähän ne suitset lopulta sinne päähän meni. Sitten vaan maneesille.

Kaarrossa kiristin vyön, laskin jalustimet ja nousin selkään. Lyhensin jalkkareita vähän, ja sitten opemme tarkisti vyön. Sitten uralle. Dubbe oli alussa vähän laiska, mutta jo kierroksen jälkeen se alkoi parantua. Alkukäyntien jälkeen otettiin kevyttäravia uraa pitkin, ja sitten jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Samalla ympyrällä oli lisäksi Lotos, Elmo ja Välkky. Alettiin harjoitella taas ulko-ohjan puolipidätettä, ja sisäohjan myötäystä. Alussa en millään meinannu tajuta miten sen sais järkevimmin tehtyä, mutta kun tajusin, sujui tosi hyvin. Sitten alettiin nostaa laukkaa. Dubbe nosti yllättävän hyvin! En tiedä miks mun oli niin vaikee istuu suorassa... Huomasin sen varsinkin kun ravattiin ympyröillä. Nojasin koko ajan vahingossa eteen, tai kallistuin oikealle... Sitten käveltiin hetki vapain ohjin. 

Kun kävelyt oli kävelty, mentiin taas samoille ympyröille. Jatkettiin sitä myötäysjuttuu, ja Dubbe alko oikeesti hakeutuu muotoon! Sain opeltamme paljon kehuja! Loppuraveissa Dubbe meni jo melkein muodossa, ja tosi rennosti ja hyvin. Jossain vaiheessa mietin, että onko tää oikeesti Dubbe, vai joku paranneltu kopio ;)

Dubbe ei jatkanu, joten vein sen talliin. Otin kamat pois, ja vein ne paikalleen. Annoin Dubbelle leivän hyvin menneestä tunnista, ja  sitten harjasin sen. Kun sen olin tehnyt, lähdin kotiin.


Tästä kerrasta ei ikävä kyllä oo kuvia tai videoita, mutta tossa pari kuvaa viime syksyltä :)

♥:llä, Vilma







1 kommentti: