lauantai 19. heinäkuuta 2014

Leiripäiväkirja 2014, osa 3/4

Torstai
Heräsin 7.30, ja aamulla oli taas aamupala, hoitsujen haku ja harjaus ihan normaalisti. Aamun ensimmäinen tunti oli kankitunti, ja listaa katsoessani olin vaan että "Ei oo todellista, taas Senni". 

Noh, koska poni oli jo harjattu, menin vaan sitten laittamaan varusteita. Tunnilla kertasimme taas alussa kangilla ratsastamisen perusjutut, ja aloitimme ympyröillä ratsastamisen. Senni oli taas tosi kova suusta, se ei meinannut kuunnella pidätteitä, ja painoi kädelle aikas paljon... Tietty se on rakenteeltaankin vähän etupainoinen, mutta silti. Ratsastimme erilaisia voltti- ja ympyrätehtäviä, siirtymisiä ja tunnin lopulla teimme avotaivutuksia, jotka onnistuivat yllättävän hyvin.



Tunnin jälkeen sitten vaan alas selästä, ja ponin "luovutus" seuraavalle ratsastajalle. Itse kävin vaihtamassa vaatteet, ja menin sitten kuvaamaan tuntia. Toinen ryhmä teki samoja tehtäviä kuin mekin, ja tunnin jälkeen sitten autoimme hevosten laitossa. Sitten olikin taas jo ruoka-aika.

Teoriassa käsittelimme tänään ajoa, ja ajoimme sekä parivaljakolla, että "normaalisti". Oli vähän jännää, sillä en ollut koskaan aiemmin ajanut parivaljakolla! Ensin kävimme läpi ihan perusasioita, ja sitten ensimmäiset pääsivät ajamaan. Parivaljakolla sai ajaa kentän toista puolta ympäri, ja shettiksillä sai ajaa tarkkuusrataa toisella puolella. Itse ajoin Mimosan kanssa Tompalla. 

Teorian jälkeen meillä oli estetunti, jonka menin Royalilla. Tunnin pääjuttu oli rataharjoitus, mutta aloitimme omasta mielestäni tosi kivalla tehtävällä! Tehtävässä piti laukata uraa pitkin, ja saada laukka pyörimään hyvin. Kun laukka pyöri hyvin, opettajamme huusi esteen, joka piti hypätä. Esim. laukkasin uralla, ope huutaa "puna-valkoinen", ja piti hypätä punavalkoinen este. Se oli tosi hauskaa, ja Royal jopa meni joissain kohdissa vähän liian lujaa.



Kun kaikki olivat menneet tuon tehtävän kerran, aloitimme radat. Ekalla kerralla (tapani mukaisesti) unohdin radan, mutta heti kun olin mennyt esteen ohi, muistin että ai niin, tuostahan piti mennä.... No, tein sitten vaan ympyrän ja uusi lähestyminen esteelle. Menimme saman radan vielä muutamaan kertaan, ja muut kerrat onnistuivat tosi hyvin. Tunnilla "saatiin" sitten leirin ensimmäinen tippuminen, kun Rosellan ratsastaja putosi. 

Tässä vielä video siitä ensimmäisestä radasta, merkkasin videoon kohdan, jossa unohdin radan. 



Kuvasin oman tuntini jälkeen vielä toisen ryhmän tuntia, ja sillä tunnilla tuli sitten 4 tippumista lisää... Ruut putosi Repeltä 2 kertaa, Mira putosi Mellowlta kerran, ja Anni putosi Royalilta kerran. Kenellekkään ei onneksi käynyt sen pahemmin, Annia sattui käteen mutta ei muuta. 

Tuntien jälkeen oli taas ruoka, ja sitten meillä oli koko ilta vapaata. Suurimmaksi osaksi teimme leirikirjaa, ja katsoimme telkkaria. Iltapala oli yhdeksältä, ja sen jälkeen oli taas vapaata. 22.00 menimme taas talliin, ja aloimme laittaa hevosia kuntoon yömaastoa varten. Yömaaston aikaan oli ihana sää, tosin hyppysiä ja muita öttiäisiä oli aika paljon. Itse menin yömaaston Qvistillä. Kun palasimme maastosta, tulimme laukkaamaan kentälle. Kentällä sai sitten mennä ihan niin kovaa kuin halusi, ja se oli ihanaa! 

Jatkoimme leirikirjan tekoa vielä yöllä, ja kävimme sitten nukkumaan.

Koska tästä osasta tulisi muuten ihan järjettömän pitkä, päätin, että teen perjantainkin ihan omaan osaansa. Eli leiripäiväkirjapostauksia tuleekin vielä yksi :)

2 kommenttia: