torstai 17. heinäkuuta 2014

Leiripäiväkirja 2014, osa 2/4

Tiistai

Meillä oli herätyskello soimassa 7.00, ja nukuin siihen asti. En millään olisi jaksanut nousta sängystä, mutta pakkohan se oli, tai olisin myöhästynyt aamupalalta... Noh, aamupalan jälkeen haettiin hoitsut normaalisti laitumelta, ja tottakai Frisio oli laitumen kauimmaisessa nurkassa. Naureskelin siinä sitten kaverini kanssa, että tulee ainakin tehtyä aamulenkki samalla :D. Frisio ei onneksi ollut kamalan likainen, pölyinen vain. Tänään meidän tuntimme oli ensin, ja listasta huomasin, että menisin ensimmäisen tunnin Qvistillä. Kun sain Frision hoidettua, menin laittamaan Qvistiä kuntoon. Harjatahan minun ei sitä tarvinnut, koska Mimosa oli jo sen tehnyt. Joten sitten vaan kamat selkään, ja kentälle. 

Tunnilla kävimme niinkin yksinkertaiselta kuulostavaa asiaa, kuin suorien linjojen ratsastamista. Kun sen teki oikeasti huolella, se ei todellakaan ollut helppoa! Aluksi keskityimme ratsastamaan kulmat kunnolla, ja sitten aloimme tulla vähän uran sisäpuolella. Tunnin päätehtävä oli kuitenkin eräänlainen todella hyödyllinen volttitehtävä pituushalkaisijalla. Alussa Qvist meinasi koko ajan puskea pohjetta vastaan ja kiemurrella, mutta loppua kohti parani tosi paljon!


Oman tuntini jälkeen kuvasin toisen ryhmän tuntia, ja sitten oli ruoka. Ruoan jälkeen oli taas teoriaa, jossa käsittelimme tällä kertaa ohjasajoa! "Esimerkkihevosina" meillä olivat Presto, Mellow ja Tomppa. Ensin opettajamme kertoi meille ohjasajosta, ja näytti esimerkkejä Preston kanssa. Sitten saimme kokeilla itsekin käytännössä. Voin sanoa, että vaikka ohjasajon kuvittelisi olevan helppoa, se ei todellakaan ole! Varsinkaan ensimmäisillä kerroilla, ja jos ponina on Mellow... :D Olin kuitenkin suht tyytyväinen, ja oli hauska kokeilla ohjasajoa!



Teoriatunnin jälkeen oli taas ratsastus, ja menimme "serpentiinitehtävää". Menin tunnin Sennillä. Alkuverkaksi hyppäsimme muutamaa estettä, ja aloitimme sitten tunnin päätehtävän. Tehtävässä oli 4 estettä, ja piti käyttää koko kentän tilaa. Tehtävän tarkoituksena oli saada ratsastettua suoria linjoja. Senni oli ihan kiva, sen jälkeen kun sain laukan pyörimään. Hypyt menivät hyvin, tunnin viimeisiä hyppyjä lukuunottamatta, kun en saanut Senniä kunnolla liikkeelle. 



Tuntien jälkeen oli ruoka, ja illalla menimme tallin omistajan mökille illanviettoon. Siellä pelasimme Tuubia joukkueissa, ja se oli hauskaa! Saunaan ja uimaankin olisi saanut mennä, mutta saunaan ei kukaan halunnut. Uimassa kuitenkin kävin Mimosan, Miran ja Ruutin kanssa. 
Illalla kun tulimme takaisin tallille, sekoilimme Mimosan ja Ruutin kanssa ulkona, ja yritimme ottaa vastavalokuvia, jotka eivät kuitenkaan oikein onnistuneet... :D




Keskiviikko

Aamulla heräsimme 7.00, mutta jaksoin nousta vasta 7.20... Aamu alkoi normaalisti, aamupala, hoitsujen harjaus ja sitten ekan ryhmän tunti. Minun ryhmäni tunti oli toisena, joten auttelin ratsastajia kentällä selkään. Kun ekan tunnin ratsastajat menivät alkukäyntejä, ihmettelin, miksi Royal on tunnilla... Itse siis menin Royalilla toisen tunnin, ja olin koko ajan katsonut listasta, että minun pitäisi laittaa se kuntoon. Noh, selvisi sitten, että Royalin ratsastaja oli ottanut väärän hevosen. Onneksi se ei haitannut paljoa, ja kuvasin sitten koko tunnin. 

Kun eka tunti loppui, kävin hakemassa Royalin, ja kiipesin selkään. Teimme tunnilla erilaisia asetus- ja taivutustehtäviä. Royal oli jotenkin hassu, en tiiä miks musta tuntu siltä. Sen askeleet oli suht helpot istua, mutta se painoi kädelle joskin verran, enkä saanut alussa pohjetta kunnolla läpi. Lopputunnista Royal alkoi sitten toimia jo suht hyvin, ja tehtävätkin onnistui kivasti. 



Teoriatunnilla käsittelimme ratsastajan istuntaa. Teoriatunti oli tosi hyödyllinen, ja tajusin oikeasti kuinka pienillä muutoksilla voi olla iso vaikutus istuntaan! Teoriatuntini tavallaan jatkui käytännössä, sillä teorian jälkeen oli istuntatunti. Tai no, osa halusi maastoon, mutta itse olin koulutunnilla, ja se oli kyllä tosi hyödyllinen!

Menin istuntatunnin Pepillä. Royalin jälkeen Peppi tuntu ihan kamalan isolta, ja alussa sen ravissa oli tosi hankalaa istua. Tunnilla harjoittelimme oikeaa hengitystekniikkaa, pienillä merkeillä apujen antoa, ja oman istunnan vaikutusta hevoseen. Tunti meni kaikin puolin tosi hyvin!



Tunnin jälkeen oli vapaata, ja pesin sillä aikaa Frision varusteet. Kun toinen ryhmä tuli maastosta, oli lisää vapaa-aikaa, ja sitten alkoi sataa vettä... Vesisade onneksi loppui nopeasti, ja meillä oli ilta grillikatoksella. Söimme ensin perunoita ja jauhelihapihvejä, jälkiruoaksi oli lettuja. Kun letut oli syöty, iltaohjelmiemme vetäjä näytti hevosensa Fantin kanssa meille temppuja maneesissa. Myöhemmin illalla vaan katsoimme telkkaria leirikämpässä, ja juttelimme. 

Viimeinen osa tulee mahdollisimman pian :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti