keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Leiripäiväkirja 2014, osa 1/4

Sunnuntai

Lähdin aamupäivällä junalla kohti Mikkeliä. Arvatkaapa, ärsyttikö, kun junan lähdettyä tajusin unohtaneeni kuulokkeet kotiin... No, eipä sille siinä vaiheessa enää mitään voinut, joten annoin vaan olla. Junassa oli tosi kuuma, ja matka tuntui tosi pitkältä. Perillä Mikkelissä olin kuitenkin jo 13.55. Iltapäivä meni serkkujeni kanssa leikkien, kävimme myös kaupassa ostamassa eväät tallille. Lähdimme ajamaan kohti tallia n. 17.30, joten perillä olin 17.45. Mimosa, Mira ja Ruut olivat jo tulleet, samoin Tuuli, Essi, Anni ja Josefina. Tasalta sitten jaettiin huoneet, ja me neljä pääsimme vasemman puoleiseen päätyhuoneeseen.

Kun kaikki olivat tulleet, menimme ulos. Kentällä oli sitten taas se perus "esittelykierros", eli heitettiin pallo aina jollekkin, ja kun sai pallon, piti kertoa nimi, kauanko on ratsastanut, ja mistä on kotoisin. Tämän jälkeen olimme vesi-ilmapallohippaa, ja pelasimme norsufutista. Illalla vaan juteltiin ja syötiin eväitä (ja sekoiltiin) leirikämpässä.

Maanantai
Heräsimme 7.00, hieman huonosti nukutun yön jälkeen. Meidän huoneessa oli tosi kuuma, ja muutenkin nukuin jotenkin huonosti. Oikeastaan ensimmäisen kerran heräsin jo 3.30, nukahdin uudestaan, ja heräsin seuraavan kerran 6.30... Puimme päälle, juttelimme, ja kahdeksalta menimme aamupalalle. Aamupalan jälkeen jaettiin ryhmät ja hoitsut. Sain hoitsuksi taas Frision. 

Vähän aamupalan jälkeen lähdimme hakemaan hevosia kauempaa laitumelta. Frisio oli tallin lähellä laitumella, mutta lähdin hakemaan Rosellaa kauempaa. Rosella oli oikeastaan tosi kivan tuntunen, vaikka sillä meninkin vaan sen 10 min. :D Kun tultiin takaisin tallille, laitoin Rosellan karsinaan, ja sitten kävin hakemassa Frision laitumelta. Harjailtiin hoitsut kunnolla, ja sitten olikin jo ekan ryhmän ratsastus. Mimosa, Mira ja Ruut olivat kaikki ekassa ryhmässä, joten kuvasin alkutunnin, mutta menin sitten laittamaan Frisiota kuntoon. 

Teimme tunnilla ihan perus tehtäviä, ympyröitä, taivutuksia ym. Menimme melkein koko tunnin ilman jalustimia. Frisio oli tosi kiva, vaikka peruuttelikin vähän kun kyllästyi. Silti se liikkui peremmin kuin koskaan aiemmin! Alussa oli vähän hankaluuksia istua Frision ravissa, mutta siihen tottui tosi nopeasti. Heti, kun sain herran kuulolle, se liikkui tosi kivasti!



Tunnin jälkeen laitoimme hevoset pois, ja sitten olikin jo ruoka. Ruoan jälkeen oli pieni "hengähdystauko", ja sitten oli leirin ensimmäinen teoriatunti. Teoriassa käytiin läpi varustamista ja varusteita. Vaikka "samat" asiat käydäänkin läpi joka vuosi, mielestäni on silti hyvä palautella niitä muistiin. Esimerkiksi itse en olisi osannut/ muistanut, miten martingaalit laitetaan, koska Hyyppärässä ei kenelläkään niitä ole. Teorian jälkeen oli taas tunnit, ja kuvasin taas ekaa ryhmää. Pystyin taas kuvaamaan vain alkutunnin, sillä minun piti mennä laittamaan Affea kuntoon. Oli vähän jännä mennä Affella, koska en ollut mennyt sillä aiemmin.

Alkutunnista kävimme läpi este- ja kevyttä istuntaa, sekä seisoimme jalustimilla jalat suorina. Sitten aloimme mennä puomeja, ja pientä ristikko- ja kääntämistehtävää. Affe oli vähän laiska alussa, mutta kun sitä herätteli, se otti takajalat hyvin alle, ja keskittyi tehtäviin. Lopussa tehtävä oli sellainen, että ensin ristikko, sitten voltti, ja sitten toinen ristikko. Affe oli oikeastaan tosi kiva!


Tunnin jälkeen oli taas ruoka, ja illalla meillä oli leirikaste. Muuta ihmeellistä ei sitten maanantaina tapahtunutkaan. 

Seuraavat osat tulevat olemaan parempia ja pidempiä, tässä kuitenkin lyhyesti kahdesta ekasta päivästä :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti