keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Olipas kunnon "rääkkitunti"

Maanantaina tallille mennessä yritin arvailla kenellä menisin. Yksikään arvauksista ei osunut oikeaan, sillä listassa luki Vilma-BB! Olihan se ihan kiva yllätys, vaikka sillä meninkin silloin jo kerran aiemminkin tänä vuonna.  BB ei ollut tunnilla, joten nappasin harjakorin mukaan, ja lähdin karsinalle. 

Heti alussa huomasin, että BB oli taas melkoinen hapannaama, sillä jo pelkkä riimun laitto aiheutti neidissä luimimista ja hampaiden vilauttelua. Sain kuitenkin harjattua, ja sitten vaan suojat jalkaan. Satulan laitossa pyysinkin sitten Nellaa auttamaan, sillä BB pisti korvat luimuun jo satulan nähtyään... Satulan laitoin jälkeen suitset menikin sitten helposti päähän. 

Maneesissa sitten vaan selkään, jalkkareiden säätö ja uralle. Yritin heti alussa saada Pepsin reippaaksi, ja takajalat alle. Alettiinkin pian jo ravailemaan, ja (ihme kyllä) BB oli aivan erilainen kun oletin! Se kuunteli pidätteitä, mutta liikkui kuitenkin eteen kun pyysi. Sellainen se ei ole ikinä minulla ollut, ja ekaa kertaa tuntui koko tunnin ajan, että määräysvalta on oikeasti minulla eikä ponilla! 


Melko pian aloitettiinkin sitten tulemaan muutaman kerran kolmikaarista, ja sitten taas ravailtiin. Kolmikaariset onnistui tosi hyvin , sitten kun sain BB'n menemään oikeasti suoraan kaarteiden välissä. Sitten vaan suunnan vaihto, ja toiseenkin suuntaan ravailua ja kolmikaarista. Sitten vaan välikäynnit, ja jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. 

Alettiin ensin ravailemaan ympyrällä, ja sitten nostamaan laukkaa. BB kuunteli tosi hyvin, ja odotti oikeasti lupaa lähteä laukkaamaan. Laukattiin molempiin suuntiin, ja sitten välikäynnit. Taidettiin sitten taas mennä kolmikaarista muutaman kerran harjoitusravissa, ja se ravi oli oikeasti aika kamalaa istua... Mentiin vielä semmosta volttitehtävää, joka onnistui ihan suht hyvin, kunhan muistin aloittaa ja lopettaa oikeassa kohdassa.

Anteeksi laatu....

Sitten vaan enää loppukäynnit, ja täytyy sanoa, että tolla tunnilla tuli oikeasti kuuma! Mietin vain itsekseni, että mikähän muhun on mennyt, kun mun päässä on napsahtanut vissiin joku nappula On-asentoon! Oon vihdoin alkanut ratsastamaan kunnolla ja tosissani :) 

BB jatkoi seuraavalle tunnille, joten autoin ratsastajan selkään, ja lähdin talliin. 

Sitten tiedotusasia :D

Tein tänään lifestyleblogin, joten jos on intoa liittyä lukijaksi, niin osoite on vilmaslifestyleblog.blogspot.com

ÄLKÄÄ SÄIKÄHTÄKÖ, tämä blogi ei poistu mihinkään, mutta kaikki lifestylejutut ym. tulee toiseen blogiin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti