sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Puomeja kohti!

Moi!

Lauantaina minulla oli taas tunti. Perjantaina sain kuulla, että menisin siis Ibbellä. Olihan se ihan kivaa, kerran olen sillä aiemmin mennyt. Olin tallilla n. 9.50, ja menin tarkistamaan vielä listan. Sitten juttelin hetken tallin omistajan kanssa, ja aloin sitten harjata Ibbeä. Se oli ihan kiltisti, mutta alussa yritti taas testata. En välittänyt, vaan jatkoin harjaamista. Sitten putsasin kaviot. Kun kello oli 20 vaille, hain satulan ja laitoin sen selkään. Ibbe taas tapansa mukaan potki ilmaa yms. Kiristin vyön, ja laitoin sitten kypärän päähäni. Varttia vaille laitoin suitset päähän. Ibbe on siitä ihana, että se haukkaa kuolaimet suuhun, eikä leiki kirahvia. Kymmentä vaille lähdettiin maneesiin.

Siellä sitten kiristin vyön, laskin jalustimet ja kiipesin selkään. Säädin jalustimet, ja lähdin uralle. Ibbe oli taas tosi reipas, ja melkein koko ajan yritti lähteä raviin. Sitten otettiin ohjat, ja alettiin ravailla. Koko ajan mun piti tehä puolipidätteitä, ettei Ibbe kaahota. Alettiin sitten mennä puomilinjaa, joka oli pitkällä sivulla. Onnistui ihan hyvin. Sitten mentiin toiseen päähän ympyrälle, ja alettiin vuorotellen mennä puomitehtävää. Ajattelin että Ibbe varmasti menis ihan täysiä koko "radan". Yllätyin positiivisesti. Se kuunteli kuin unelma, eikä kaahottanu yhtään!! Mentiin sitä tehtävää muutama kerta, ja sitten loppuverkka. 

Ibbe ei jatkanut, joten vein sen talliin. Otin kamat pois, ja vein ne paikalleen. Harjasin Ibben vielä kunnolla. Ennen kuin lähdin, juttelin hetken Mimosan ja Jassun kanssa. Sitten lähdin kotiin.


Tästä kerrasta ei ikävä kyllä ole kuvia, mutta tuossa kuva Ibbestä.


:llä, Vilma



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti