lauantai 23. helmikuuta 2013

L niin kuin lauantai

Tänään olin taas tallilla. Otin Leevin riimun, ja hain sen käytävään harjattavaksi. Harjasin sen, putsasin kaviot, ja kun kello oli 20 vaille 11 laitoin satulan. Sitten suitset... Laitoin riimun kaulalle, ja Leevi rakastui totaalisesti... BB oli viereisessä karsinassa, ja Leevi koko ajan yritti hurmata sitä. : D Sain suitset lopulta päähän, ja sitten kun kello oli kymmentä vaille lähdettiin maneesiin. 


Kiristin vyön, laskin jalustimet alas ja nousin selkään. Säädin jalustimet, ja sitten menin uralle kävelemään. Leevi oli alussa toooosi laiska... Sain sen kuitenkin liikkumaan suht hyvin. Sitten kerättiin ohjat. Alettiin ravailla vapaasti. Alussa Leevi oli tosi laiska, sitä piti koko ajan patistaa eteenpäin. Annoin sille enemmän ohjaa, ja sitten alkoikin homma toimia! Sitten sai alkaa laukkaamaan. Laukkasin ympyröillä, ja kokeilin saanko laukasta käyntiin. Onnistu ihan ok. Alussa Leevi taas yritti mennä hitaasti, mut kyl se sit reipastu. Sitten käveltiin hetki. 

Alettiin kääntää vuorotellen harjotusravista pituushalkasijalle, keskihalkasijan kohalle pysähdys. Onnistui hyvin, ainakin osittain.  Harjoteltiin myös ravi-käynti siirtymisiä. 
Sitten siirryttiin pääty-ympyröille, ja nostettiin käynnistä laukkaa. Onnistui, ja Leevi nosti hyvin. Sitten tuli se ongelma... Kun piti ottaa suoraan laukasta käyntiin!! Ei ihan onnistunu ekoilla kerroilla, mut loppua kohti parani. 

Yhessä vaiheessa joku nainen KOPUTTI ulkopuolelta maneesin oveen... Toisessa päässä olevat hevoset säikähti, ja lähti täyttä laukkaa toiseen päähän. Lopputulos oli, että mun pikkusisko lens selästä. Noh, takas selkään vaan, ja ravailtiin lopputunti. 

Sitten alas selästä. Leevi jatkoi, autoin seuraavan ratsastajan selkään. Sitten kävin viemässä raipan talliin ja lähdin kotiin.


Huomenna herään vähän yli seittemän, KISA-AAMU!!!!!!


♥:llä; Vilma 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti