tiistai 10. joulukuuta 2013

Erikoispostaus; Suosikkihevoseni kautta aikojen osa 1/2

Ajattelin, että nyt joulukuussa teen enemmin erikoispostauksia kuin normaalisti, ja tässä olisi ensimmäinen :) Voitte laittaa kommenttiboksiin ideoita, jos teillä sellaisia on.  Koetan julkaista toisen osan huomenna :)



t. Marttilan Rosmarie
"Roosa"
Rotu: New Forest
Syntynyt: ?

Roosa asui ennen isäni serkun tallilla, ja oli suosikkini sieltä. Sain ratsastaa sillä yleensä aina kun kävimme siellä. Roosa on aivan ihana ja pippurinen ponitamma, joka opetti minulle aika paljon ratsastuksen alkeista. Roosa myytiin pari vuotta sitten, enkä tiedä, missä se nykyisin asuu. 


r. Mikko-Poika
"Mikko"
Rotu: Suomenhevonen
Syntynyt: 30.5.1997
Kuollut: 22.2.2012

Menin Mikolla paljon alkuaikoina hevostunneilla Hyyppärässä, ja se oli aivan ihana herrasmies. Opin Mikolta mm. sen, miten hieman reippaammin menevää hevosta pitää ratsastaa. Kun Mikko alkoi olla pois tunneilta, tiesin, ettei se enää olisi kauaa täällä. Sain kuulla pari päivää jälkikäteen, että Mikko oli siirtynyt ikivihreille niityille.


r. Moonlight
"Moomi"
Rotu: Puoliverinen
Syntynyt: 1988
Kuollut: 18.9.2013

Moomi oli ensimmäinen hevonen, jota todella pelkäsin. Hoitaessa se oli välillä hieman äksy,tai siltä se tuntui, kun olin aloittelija. Menin Moomilla myös ensimmäistä kertaa hevostunneilla maastossa, ja monet kerrat kentällä ja maneesissa. Tällä ihanalla ruunalla on ikuinen paikka sydämessäni.

r. Frisio
"Frisio"
Rotu: Risteytys
Syntynyt: 1996

Tutustuin Frisioon kesällä 2012, kun sain sen leirihoitsuksi. Rakastuin tähän herraan heti, kun pääsin ensimmäistä kertaa laitumeltahakureissulla sen selkään, ja parin kilometrin matka kohti tallia alkoi. Frisio on (ainakin omasta mielestäni) todella kiva hoitaa ja ratsastaa, vaikka onkin vähän laiska välillä. Toivon, että ensi kesänä saisin Frision taas hoitsuksi.


r. Rubik
"Robi"
Rotu: ?
Syntynyt: 1.12.2004

Robiin tutustuin itse asiassa vasta viime kesänä leirillä. Menin sillä kaksi tuntia, ja niiden aikana välillemme kehittyi viha-rakkaussuhde. Estetunnilla Robi ei toiminut ollenkaan, ja se oli tosi vaikea saada liikkeelle. Jostain syystä (ihme kyllä) tykästyin silti Robiin, vaikka yleensä tykkään vauhdikkaista hevosista. Seuraavana aamuna maastoestetunnille sain taas Robin, ja yhteistyö sujui todella hyvin. Robi myytiin vähän leirin jälkeen, eikä se siis ole enää ensi vuonna Relanderin Ponitallilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti