lauantai 22. joulukuuta 2012

Intiaani & Intiaanihevonen

Moikka kaikki lukijat!

Tänään, 22.12, oli siis viimeinen ratsastustunti vuonna 2012... Perjantai-iltana sain tietää, että menisin Elmolla. Noh, ei siinä mitään, siitä olikin kauan kun sillä viimeksi menin. Lauantaiaamuna olin tallilla kymmentä vaille kymmenen. Juttelin hetken parin kaverini kanssa, ja sitten eka ryhmä lähti maneesille. Siskoni meni katsomaan tuntia. Kello oli jotain 10.10, kun hain Elmon käytävälle harjattavaksi. Harjasin sitä, ja samalla mietin menisinkö ilman  satulaa. Siitä oli tosi kauan, kun viimeeksi menin Elmolla, joten en paljoa muistanut millainen se oli. Muistin vain, että sen ravi on tosi lennokas (tai siltä se satulan kanssa tuntuu), ja käynti on jotenkin outo. Päätin kuitenkin, että menen ilman satulaa. Harjasin Elmon kunnolla, ja sitten kun kello oli 10.45, laitoin suitset päähän. Kymmentä vaille lähdettiin maneesiin. 

Maneesissa opemme punttasi meidät selkään, ja sitten menimme uralle kävelemään. Käynti oli itseasiassa kivempi kun muistin, eikä se ollutkaan niin kamalaa. Elmo on aika "luikku" joten sen selkäranka ja säkä tuntuivat välillä aika inhottavilta. Menimme aluksi aika vapaasti alkuverkkaa, ravissa sai tehdä ympyröitä ym. Sitten saimme nostaa laukkaakin. Päätin kokeilla, millaselta Elmon laukka tuntui, ja se oli ihana!! Sitten menimme hetken toiseen suuntaan. Sitten käyntiä vapain ohjin sillä aikaa kun opemme selitti Heppahipan sääntöjä.
 Hän arpoi aloittajan, ja tietenkin minä "jouduin" aloittamaan. Menin toiseen päähän odottamaan kun muut valmistautuivat. Sitten opemme sanoi: N-Y-T-NYT, niin lähdin liikkeelle ja ottamaan toisia kiinni. Sain melko nopeasti kiinni Trollen ja sen ratsastajan, jonka jälkeen olimme molemmat hippoja. Lopulta Boni ja Teukka olivat ainoat jäljellä olevat, ja saimme heidät lopulta kiinni. Sitten he jäivät hipoiksi. Täytyy sanoa, että Elmo ja minä ollaan parempia menemään karkuun kun ottamaan kiinni... ;) Elmo oli tosi ihana kun olimme heppahippaa, se on tosi ketterä ja kääntyy helposti. Sitten yksi tuntilainen alkoi kutsua minua intiaaniksi ja Elmoa intiaanihevoseksi. Jäimme viimeisinä kiinni, ja olin taas hippana. Saimme taas melko nopeasti kiinni muut. Ja taas Boni oli viimeinen! Hän ei halunnut olla hippa, joten Pähkelin ratsastaja ja Pähkel olivat hippoja. Loppupeleissä olimme taas minä ja Boni! Lopulta Boni kuitenkin saatiin kiinni, ja minä voitin, taas.  Taputin Elmoa, ja kehuin sitä. Sitten menimme hetken itsenäistä loppuverkkaa, ja sitten loppukäynnit. 

Elmo jatkoi, joten autoin seuraavan ratsastajan selkään. Sitten lähdin kohti tallia. Siskoni piti laittaa BB pois, joten kävin mökissä hakemassa piponi ja sitten menin autoon. 

Kotona huomasin/tajusin miksi pehvaani oli sattunut niin kamalasti lopputunnista. Pehvassani on molemmilla puolilla hankaumat, tulleet varmaan siitä, että pikkarit hankasivat ja Elmon ravi oli vähän töyssyistä välillä. 

Tunnilla meinasin tippua kaksi kertaa, mutta ei se mitään! 

HJO, eli Hyvää Joulun Odotusta!!

♥:llä, Vilma

Ps: Tässä pari kuvaa Elmosta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti