torstai 6. elokuuta 2015

Leiripäivä 1

Leiri alkoi sunnuntaina klo. 12. Lähdin aamulla bussilla kohti Mikkeliä, ja olin perillä 11.20. Serkkuni tulivat isänsä kanssa hakemaan minut bussilta, ja veivät tallille. Olin samassa huoneessa kuin edellisenä kesänä, ja samassa huoneessa kanssani olivat Anni, Jasmin ja Emilia. Hoitsut jaettiin aika pian kahdentoista jälkeen, ja sain tällä kertaa hoitsukseni suokkiruuna Preston. 
Presto

Leiri alkoi "perinteisesti" sillä, että käytiin hakemassa hevoset n. kilometrin päästä laitumelta. Saatiin itse päättää, ratsastaisiko vai taluttaisiko tallille, ja mä tietty ratsastin. Sitten vaan kypärä, hanskat ja suitset mukaan, ja kohti laidunta. 

Kun päästiin takaisin tallille, harjattiin hoitsut perusteellisesti, ja tarkistettiin ettei ollut mitään haavoja tms. Vähän ajan päästä alkoikin jo mun ryhmän tunti, ja kaikki meni omilla hoitsuillaan.


Itse en ollut aiemmin edes mennyt Prestolla, joten herra oli ihan uusi tuttavuus. Alkutunti verkkailtiin itsenäisesti, ja Presto oli oikeestaan tosi kiva ratsastaa. Jotenkin mulle tuli siitä mieleen Saku. :D Kun oltiin hetki verkkailtu itsenäisesti, otettiin ohjat "oudosti" käteen. Oudolla tarkoitan siis sitä, että otettiin myös ohjan päät käteen ns. sillaksi, joka estää käsien levittämisen. 
Varsinaisen tehtävän idea oli ihan vaan kääntää kulmia, ja keskittyä että hevoset käänyy kunnolla. Hetken kuluttua lisättiin mukaan laukannostot kulmien jälkeen. 



Hetken tätä kulmatehtävää molempiin suuntiin tehtyämme, otimme ohjat normaalisti käteen, ja vaihdettiin toisenlaiseen (laukka)tehtävään. Opettajamme sanoi aina kun piti nostaa laukka, ja laukassa piti tehdä voltti seuraavaan kulmaan. Preston kanssa nostot onnistu tosi hyvin, kunhan vaan muisti pitää käden kevyenä. 

Tunnin jälkeen kuvailin kakkosryhmän tuntia, jonka jälkeen oli ruoka ja sitten teoriaa. Teoriatunnilla kävimme läpi ratsastajan psyykkistä valmennusta, ja esim sitä, miten ratsastajan mielentila/ hermostuneisuus vaikuttaa hevoseen.  Teorian jälkeen mulla itelläni ei ollu enää mitään ohjelmaa illalla, joillain oli yksityistunteja ja kuvailin niitä. 

Tässä nyt siis oli postaus ensimmäisestä leiripäivästä. Seuraavat "osat" tulevat olemaan pidempiä, kun tekemistä oli enemmän :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti