maanantai 8. heinäkuuta 2013

Leiripäiväkirja (Osa 2)

Tiistai

Meillä oli taas herätyskello soimassa 7.40. Aamu alkoi samalla rutiinilla; herääminen, pukeminen, aamupala. Aamupalan jälkeen haettiin taas hoitsut laitumelta. Frisio oli -tottakai- laitumen kauimmaisessa nurkassa... Sitten kun päästiin talliin, aloin harjaamaan. Pyöritin kumisualla yli 15 minuuttia, ja sitten vedin pölärillä ja kovalla harjalla. Hetken päästä Anu (opemme) toi tuntilistan. Meillä oli siis ekalla tunnilla sekaryhmät, koska toinen tunti oli leikkitunti, ja toinen koulutunti. Itse olin leikkitunnilla. Katsoin listaa; Vilma-Jojo. Olin vaan silleen, että "no ihan sama". Koska poni oli harjattu jo, kävin hakemassa leirikämpiltä kypärän, ja sitten palasin talliin. Sitten vaan ponille suitset päähän, ja kentälle.
Kaarrossa, minä ja Jojo

Oltiin siis erilaisia leikkejä. Alussa oltiin hippaa, ja olin ainut, joka ei jäänyt kertaakaan! ;) Sitten oltiin Maa-Meri-Taivasta, ja hypättiin kavalettia. Sitten oltiin erilaisia viesteja. Yhdessä piti mennä silmät kiinni, sitten kädet ristissä, ja muita mä en just nyt muista... Lopussa oltiin vielä semmosta tuolileikin tapasta, eli oli töttöröitä ympyrässä, ja me mentiin niitä ympäri. Kun opemme lopetti laulamisen, piti äkkiä saada itselleen paikka, ja joka jäi ilman, putosi pelistä.

Kuten huomaatte, harastan ilmeratsastusta :) (Kuva ©Mia)

Hoplaa!! (©Mia)

Meidän tunnin jälkeen vein Jojon talliin, ja kuvasin toisen ryhmän tuntia. Kun se tunti loppui, autoin muita laittamaan hepat pois. Sitten oli ruoka. Ruoan jälkeen meillä oli hetki vapaata, ja sitten teoriaa. Tänään meidän ryhmä oli juoksuttamassa, koska eilen ajettiin.Juoksutettavina oli Pähkinä ja Presto, ite juoksutin Prestoa.
:) En oo varma, kuka tän otti, mut varmaan Viveca.

Juoksutuksen jälkeen oli taas hetki vapaata, ja sit taas tunti. Oli estetunti, ja kun katoin listaa... Ensimmäinen reaktio oli; "Ei, ei sitä!!" Listassa luki Vilma-Robi. Noh, menin sitten laittamaan heppaa valmiiksi, ja siinä samassa se litisti mun käden. Tunnilla Robi oli oikee tahmatassu. Ope nauro, että sillä on dieselmoottori, se käynnistyy hitaasti, mut sit se kyllä menee. Sitä hevosta ei oikeesti meinannu saada liikkumaan, ja sit kun se liikku, se meni ihan liian kovaa. 



Oman tunnin jälkeen kuvasin vielä kahta tuntia, koska estetunnit oli kolmessa ryhmässä. Tää kuva on kyllä vaan  ihan pakko laittaa tänne!
Tanelia rupes väsyttää kesken tunnin... xD

Sitten vaan syömään, kun kaikki tunnit oli ohi. Ruoan jälkeen vaihdoin vaatteet, ja sit lähettiin rantasaunalle. Tehtiin siellä semmoset laput, että ensin piirrettiin kuva, ja sitten kaikki kirjoitti siihen jotain. Sitten oltiin myös suohonlaulantaa, ja muuta sellasta. Tässä nyt muutamia kuvia illasta!
Mira 


Kun palattiin  kämpille, en tehny enää mitää ihmeellist. Juteltii hetki, ja mentii sit nukkumaa.




Keskiviikko

Herättiin edellispäivästä viisastuneena jo vähän aiemmin, koska muuten ois tullu kiire. Syötiin normisti aamupala, ja haettii hepat. Harjasin taas kunnolla, ja hetken päästä tuli listat. Kaikki oli innoissaan, ja vähän hämmentyneitä, kun listan yläreunassa luki; Alkeis/maastoeste. Ja itse en ollut kovinkaan tyytyväinen, sillä listassa luki Vilma-Robi, taas! Ykkösten tunti oli ekana, ja kuvailin sitä. Sillä tunnilla saatiin sitten leirin eka tippuminen, kun Essi tuli hienosti alas Tanelin selästä.

 Sitten menin laittamaan Robia, ja tänään sujui jo paremmin, ponski seisoi kiltisti eikä tehnyt mitään!! Ajattelin, että jospa se tänään sitten liikkuiski... Alkuravit meni hyvin, ja sit alettiin hyppäämään pientä punaista pystyä. Suju hyvin. Sitten pystyn alle laitettiin vesimatto, mutta yli mentiin siitäkin. Sitten alettiin hyppäämään harjalaatikoita ja asuntokeskus-estettä.
Vesimatto... (©Mia)
Asuntokeskus-este (©Mia)

Näiden jälkeen mentiin pois kentältä, ja tultiin tynnyrieste vuorotellen. Olin ihan varma, että Robi kieltää, mutta ylihän me siitäkin tultiin.
©Mia

Sitten mentiin taas pois kentältä, tarhaan hypäämään heinäpaaliestettä. Sen kanssa ei ollut mitään ongelmia. 
Murr... Missä se mun katse seikkailee... ©Mia

Sitten harjoiteltiin ryhmästä poistumista, ja mentiin siis pareittain maastoon ravailemaan. Minun parinani oli Venla. Kun yksi pari oli maastossa, muut pyöri pikkutallia ympäri. Kun kaikki oli käyny ravailemassa, tultiin vielä viimeinen este, joka oli puupölkyistä tehty. Mentiin ensin jonoon maastoreitin alkuun. Kun Qloxie lähti meidän edestä, Robi olis halunnu jo mennä. Pyysin sit avustajan pitämään siitä kiinni. Kun sitten sain luvan mennä, Robi lähti ihan täysiä, ja meinasin tippua. Sain sen kuitenkin raviin, ja uuteen laukkaan, ja päästiin esteestä yli ehjänä. Sitten mentiin loppuravit kentällä. 

Tunnin jälkeen oli ruoka ja teoriaa. Teoriassa käsiteltiin hevosen sairauksia ja terveyttä. Ensin keskusteltiin kahviossa terveen hevosen tuntomerkeistä, ja eri sairauksista. Sitten mentiin talliin, ja opeteltiin käytännössä kuumeen mittaamista ja haavan sitomista. Ja voi että me naurettiin, kun Mellow oli niin pöhkön näkönen!! Teoriatunnin jälkeen oli hetki taukoa, ja sitten ykkösryhmän tunti. Satoi vettä joten tunti oli maneesissa. Kun listat tuli, eka reaktioni oli JES!! Listassa luki Vilma-Frisio. Sitten joku kysyi, saako mennä ilman satulaa, ja vastaus oli kyllä. Minäkin päätin sitten mennä ilman satulaa. Kuvasin ensin ekan ryhmän tuntia.
Mira shettiksen selässä yli kahden vuoden tauon jälkeen ;D

Kun kello oli 15.40 lähdin laittamaan Frisiota. Harjasin sen nopeesti läpi, ja sitten vaan suojat jalkaan ja suitset päähän. Tunnilla yritettiin saada hevosia pyöreämpään muotoon, ja takajalkoja alle. Saatiin hetkittäin ihan hyviäkin pätkiä, ja tunnista jäi tosi hyvä fiilis!!




Tunnin jälkeen vaan hoidin Frision, ja sitten menin vaihtamaan vaatteet. Meillä oli päivällinen grillikatoksella, ja sen jälkeen sellainen aarteenetsintä, joka oli kyllä tosi kiva! Ja meidän ryhmä oli paras! (Siis mun mielest!!) ;D Sit syötiin lettuja, ja juteltiin. Ei siinä sitten muuta ;) 


-Kolmannessa osassa tulee sitten vielä torstaista ja perjantaista. Voin sanoa, että perjantaista ei tule paljoa, mutta torstaista enemmin ;)-











6 kommenttia: